Ovale bar (restaurant)

Hui Hu van restaurant Raen Lee benaderde mij voor het maken van een ronde bar voor in zijn nieuwe restaurant. Een mooie uitdaging! 

 

De wens van Hui was om de bar het middelpunt van het restaurant te laten zijn, het bruisende hart van de zaak. Een gewaagde keus omdat je je ruimte doorbreekt. De bar moet gezelligheid met zich meebrengen zodat gasten sneller geneigd zijn bij elkaar aan te schuiven en er een mooi gesprek ontstaat.  

 

In overleg met Hui ben ik tot de juiste afmetingen en vormen gekomen. Interieurontwerper Sander Zijlstra van Fuga Design Company is verantwoordelijk voor de uitstraling van de zaak en bekleding van de bar. 

 

Ik heb gekozen voor een massief Essenhouten barblad, een houtsoort die je niet vaak terugziet in barbladen, maar bij een uniek restaurant hoort een unieke en creatieve uitstraling. Je vind er zo maar één in Arnhem ;-). 

 

Het barblad bestaat uit 4 losse delen die op locatie met elkaar zijn verbonden. Op locatie zijn ze ook vlak geschuurd en blank afgelakt. Hierdoor behoud je de natuurlijk schoonheid van het Essenhout.  

 

Het drankenschap is van hetzelfde massieve Essenhout gemaakt, hierin heb ik subtiele aziatische details verwerkt die verwijzen naar het concept van Raen Lee.

 

De ovale voorkant (het geraamte) is gemaakt van buigbaar multiplex en bestaat uit een groot raamwerk van ribben. 

 

Wil je de bar graag eens uitproberen? Ze schenken heerlijk cocktails en serveren mooie Aziatische gerechten bij Raen Lee, uiteraard aan de bar! Ze zijn te vinden op Ruiterstraat 6 in Arnhem. Proost!