Wandmeubel

Of ik een kast wil ontwerpen van 4,5 meter? JA!

 

Het ontwerp voor dit wandmeubel is tot stand gekomen tijdens een brainstorm met mijn opdrachtgever. Hun eigen inspiratie en mijn ideeën hebben geleid tot dit moderne maar speelse ontwerp. Hoe behoud je de juiste balans in de woonkamer? Doordat de muur waar de kast tegenaan staat erg lang en wit is gaat hij als een kameleon op in de ruimte. De variërende vormen en verschillende hoogtes geven het moderne ontwerp zijn speelse uitstraling. 

 

De witte delen zijn opgebouwd uit mdf en de kubussen zijn uitgevoerd in Eiken fineer. Alle hoeken van de kast zijn in verstek gezaagd, dit zorgt er voor dat de diktekant van het materiaal niet zichtbaar is. Dit geeft de kast zijn cleane look en hierdoor lijkt het alsof de achterwand en het meubel in elkaar overvloeien. De kast beschikt over deuren en laden die zacht sluiten en openen volgens het 'push to open-principe'. Dit maakte het mogelijk de kast volledig greeploos te maken.

 

Als finishing touch is het mdf wit gespoten. De Eiken delen zijn geolied waardoor het zijn natuurlijke uitstraling blijft behouden. 

 

Televisiemeubel
Het televisiemeubel is op dezelfde wijze uitgevoerd. Doordat mijn opdrachtgever er voor gekozen heeft twee belangrijke items in zijn woonkamer op maat te laten maken zijn de ruimtes perfect benut en is er een eenheid ontstaan in de ruime woonkamer. 

  

Oja, op locatie is alle bekabeling in de achterwand van het meubel weggewerkt, precies naar wens van de opdrachtgever.